miercuri, 12 martie 2014

Pebble Beach Concours d’Elegance- cel mai fitos eveniment auto

Pebble Beach Concours d'Elegance este unul dintre cele mai bune evenimente auto din lume, organizat in California.

Traditia concursului de eleganta de la Pebble Beach dateaza inca din 1950. De atunci, anual, sunt prezentate cele mai renumite modele care s-au remarcat de-a lungul timpului si care au facut istorie pe piste sau in afara lor, dar si concepte.

Masinile inscrise sunt impartite pe mai multe categorii in functie de: vechime, istorie si stil, iar la sfarsitul evenimentului cea mai buna masina castiga titlul Best of Show.

Evenimentul este un deliciu vizual pentru spectatori, ei iesind intotdeauna castigati in urma participarii.

La concursul din 2011 a fost expus scheletul unui Ferrari 250 GTO realizat din aur de 24k. Opera apartine artistului elvetian Dante Rubli, care are o experienta de 25 de ani ca si sculptor.


In afara de poze, am gasit si niste filmulete:





Nici evenimentul de anul trecut nu s-a lasat mai prejos, cand au participat peste 250 de automobile.

Printre cele mai cunoscute nume prezente s-au numarat: Bentley, Bugatti, Duesenberg, Ferrari, Hispano-Suiza, Lincoln, Maserati, Marmon, Mercedes, Packard si Rolls Royce.

Premiul Best of Show a fost adjudecat de un  Packard 1108 Twelve Dietrich Convertible Victoria din 1934, un exemplar foarte rar.


M-am gandit sa va arat si voua pozele realizate de fotograful Philipp Lucke de la eveniment, pentru ca a surprins foarte bine atmosfera si masinile prezente.






Anul acesta evenimentul va avea loc pe 17 august, iar pretul biletelor este: 275$ cel mai ieftin, iar VIP 600$.

Ce ziceti, mergem?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu