marți, 25 martie 2014

Masina cu Thoriu - cea mai economica masina?

Cum ar fi sa ai o masina pentru care cumperi combustibil doar o data-n viata? Si nu mult, doar un singur plin? Suna bine, nu? 

Ideea le apartine celor de la Laser Power Systems, o companie americană din Connecticut. Ei s-au gandit sa inlocuiasca combustibilul cu Thoriul, un element radioactiv care ar fi folosit pentru propulsia masinii, producand astfel energie electrica, dar si o mare putere.

Charles Stevens, presedintele companiei Laser Power Systems, a explicat ca dintr-un gram de thoriu, se poate produce energia rezultata din 28.000 de litri de benzina!

Conform calculelor inventatorilor, automobilul cu Thoriu ar parcurge incredibila distanta de 1,6 milioane km consumand doar 8 grame de Thoriu. 

Dar cat de mult ar costa Thoriul? Probabil enorm, fiind un material radioactiv. Nu e chiar asa. 

Conform unui site, pretul unui kg de Thoriu este 5000$. Facand un simplu calcul 1.78grame de Thoriu echivaleaza cu 50.000 litri de benzina. Benzina din ecuatia noastra, la un pret mediu de 1.2 euro/litru ar costa 60.000euro, pe cand 1.78 grame de Thoriu doar...6 euro.

Cu asemenea avantaj economic, sunt convins ca ati spune ca designul automobilului nu mai conteaza. 
Cu toate acestea, spre surprinderea mea si a voastra, designul prototipului celor de la Cadillac este superb.


Sunt curios daca va iesi pe piata aceasta minune pentru consumatori sau daca cei care vand petrol, pentru care ar fi o mare amenintare, vor impiedica lansarea acestui produs, cum s-a intamplat si cu comercializarea masinile electrice in America cand au aparut initial pe piata si au fost retrase masiv.

Abia astept sa ne vedem in trafic in masini cu Thoriu.

Cum vi se pare ideea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu