vineri, 7 februarie 2014

Holden Efijy Concept

 (sursa foto)

Holden Efijy este conceptul cu care sunt familiar de cand a aparut stirea ca a fost prezentat la Australian International Motor Show in 2005. Acest concept a fost creat in Australia de compania Holden. Intentia era de a aduce un omagiu lui Holden FJ, al doilea model construit de Holden.

Prototipul australian a fost ales „Conceptul Anului 2007” in Statele Unite ale Americii. Desi a fost pusa laolalta cu alte 34 de concepte nominalizate, Ejijy s-a remarcat, detasandu-se si castigand marele premiu.

Marea veste a fost data in cadrul evenimentului Automotive Hall of Fame, in Michigan. Constructorii lui Holden Efijy , o mica echipa de ingineri au declarat ca toata povestea i-a costat 200.000$.



 (sursa foto)



Dincolo de design-ul cu care rapeste instantaneu privirea, Efijy uimeste si prin motorul V8 de 6 litri, de 644 CP (480 kW), cu un cuplu maxim de 775 Nm. Cei de la Holden in crearea lui Efijy au folosit sasiul de la Chevrolet Corvette. Masina poate fi coboarata cand aceasta este oprita datorita sistemului de suspensii pneumatice care este controlat electronic. Caroseria a fost realizata din fibra de sticla, coupe, respectand intocmai designul clasicului FJ Holden.

Rotile acestui model sunt realizate din aluminiu de 20×9 inch pe fata si 22×10 inch pe spate, cu anvelope Dunlop.






Cu mult simt estetic a fost realizat si interiorul, imbracat in piele bej, vopseaua de pe bord imbinand-se perfect cu caroseria. 
Imi place cum se vede vitezometrul aseazat printre spitele volanului din aluminiu si pedalele care sunt realizate din acelasi material. Bordul masinii este minimalist, aerisit, majoritatea comenzilor putand fi realizate prin intermediul unui ecran LCD ascuns la jumatatea bordului.



Desi arata intr-un mare fel, fiind dorit de numerosi iubitori de masini clasice, Holden Efijy nu este disponibil pentru vanzare, acesta fiind doar un omagiu inchinat masinilor clasice. 

Daca doriti sa il vedeti, il gasiti la muzeul Holden din Australia.







Din orice unghi am privit masina in poze, nu am reusit sa gasesc unul care sa imi displaca.

Dupa ce i-am vazut pe cei de la Top Gear, care nu puteau rata ocazia de a o testa si de a-i face o prezentare, am realizat ca Efijy se misca la fel de bine pe cat arata:


V-ati dori sa o vedeti pe sosele?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu