marți, 11 februarie 2014

Topul celor mai scumpe masini din lume: Bugatti Veyron Mansory Vincero

Mi-am adus aminte azi, vorbind cu un prieten despre topul masinilor puternice, scumpe si realizate in editie limitata de Mansory Linea Vincero. Asa ca m-am gandit ca ar fi bine sa incep sa scriu pe blog un top al celor mai scumpe masini din lume.



Aceasta masina a fost prezentata in primavara lui 2009 la Geneva. Este cel mai puternic Veyron disponibil pe piata, imbunatatirile  aduse la nivelul sistemelor de admisie/evacuare constau in 1.109 CP si 1.310 Nm, iar motorul este quadturbo de 8 litri W16.
Pretul este pe masura muncii si a dotarilor, aproximativ 2,5 milioane$, cu un milion de $ mai mult decat un Bugatti Veyron normal.


Setul nou de roti, multitudinea de elemente din fibra de carbon, habitaclul, atentia la detalii, la finisaje mi se pare ca au dus la aparitia celei mai reusite operatiuni de individualizare a unei masini de pana acum.




Aceasta editie limitata Bugatti Veyron Linea Vincero 16.4 este disponibila pentru comenzi in Abu Dhabi.

Masina nu are farmec daca nu e vazuta si in miscare. V-am pus mai jos un filmulet pe care sigur vreti sa il vedeti:



La un an dupa prezentarea Bugatti Veyron Linea Vincero, cei de la Bugatti au venit cu o varianta oarecum imbunatatita: Bugatti Veyron Linea d’Oro.




In afara de modificarile evidente ale design-ului: caroserie si interior, D'Oro aduce in plus un motor mai puternic, capabil sa 1124 CP si un cuplu de 1310 Nm in loc de 1015 CP si cuplul 1250 Nm detinut de varianta anterioara.

Pretul de pornire la acest model este de 2,75 milioane$.



Mi se pare cam feminizata masina, prea mult auriu. Aleg sa raman fidel tot primei variante, desi daca ar fi dupa mine, as schimba interiorul, tapiteria alb si negru nu se potriveste cu caroseria.

Voua cum vi se pare? Care model va place mai mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu