vineri, 31 ianuarie 2014

Daca vrei sa te simti Batman, ai nevoie de un Batmobil

Batman a aparut pentru prima data in luna mai a anului 1939 in numarul 27 al revistei Detective Comics. Piesa de rezistenta din arsenalul sau este Batmobilul, masina care a devenit  una dintre cele mai cunoscute arme ale Cavalerlui Negru.
Batman impreuna cu Batmobilul sau au parcurs impreuna drumul de la desen animat, la film; de la simple schite, la proiecte devenite realitate.

In 1955, divizia Lincoln a companiei Ford Motor a proiectat si construit un concept futurist numit Lincoln Futura. A fost construit in intregime manual in Torino, Italia, la un cost de 250.000$, si ca si alte masini concept, nu a fost niciodată pus in de productie. La mijlocul anilor 1960, se spune ca George Barris achizitionat masina pentru 1$, direct de la Ford. 

In august 1965, producatorii filmului Batman l-au abordat pe George, un constructor de masini private foarte cunoscut in acele timpuri, pentru a le construi un Batmobile pentru filmul lor. Masina a trebuit sa fie gata de actiune in doar trei saptamani. Vazand potentialul pe care il avea Futura, George stiut ca are raspunsul perfect la dilema celor de la 20th Century Fox si s-a apucat de treaba. 

In octombrie 1965, Batmobilul a fost finalizat si livrat la Fox, unde si-a facut debutul in televiziune pe 12 ianuarie 1966.


Dupa ce a fost fabricata caroseria, Batmobilul a fost vopsit negru cu dungi rosii pentru a-i evidentia mai bine liniile. Conform variantei din serial propulsia era asigurată de o "turbina atomica". Stiu insa ca Batman folosea un motor V8 de origine Ford.

Batmobilul avea in dotare: lasere, zece parasute, rachete, emitator de fum, un sistem care imprastia cuie, necesare unui super erou pentru a lupta cu crima. In afara de aceste dotari, beneficia si de: computer de bord, telefon sau camera pentru mersul inapoi, dotari pe care le intalnim astazi la masinile moderne. 
Cu riscul de a ma repeta, acest lucru se intampla in 1965. 

Multi considera acest model THE Batmobile, nefiind egalat in opinia lor de urmatoarele modele. 

Dovada ca inca exista persoane pasionate de Batmobil, ce-i drept si cu posibilitati financiare, o face achizitia in valoare de 4,62 milioane $ din ianuarie 2013 a masinii de mai jos.



Cumparatorul a fost Rick Champagne un om de afaceri din Arizona care a declarat ca si-a dorit Batmobilul inca de cand era copil si ca intentioneaza sa-l expuna in living.



In vara anului 1989 Batman revine, dupa o pauza de 23 ani. A fost angajat Anton Furst ca designer de productie pentru Gotham City și Batmobil. Acesta a dorit sa intreaca designul Batmobilului anterior, punand accentul pe: combinatia intre forta bruta si impactul estetic. Pentru a construi masina, echipa de productie a imbinat doua sasiuri Chevrolet Impala, iar pentru propulsare au folosit motorul V8Chevy. 
Produsul finit a intrecut mult asteptarile producatorilor.


(sursa foto)

Printre gadgeturile impresionante de care dispunea Batmobilul: mitraliere, aruncătoare de discuri, bombe, generatorul de fum, exista si o solutie ingenioasa pentru manevrele rapide, un cârlig, care putea intoarce batmobilul la 180 de grade instantaneu.

Vedeti mai jos cum arata Batmobilul Keaton din 1989:



In 2005, dupa 8 ani de pauza, alt Batman, alta masina. De aceasta data, Batmobilul avea 2,5 tone si era dotata printre altele cu un motor Chevy 350 V8 de 500 CP si Bat Pod, o motocicleta care se desprindea din Batmobil.



Probabil va aduceti aminte videoclipul din 2005 din „Batman begins”:



Voua care Batmobil v-a placut mai mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu